Zit je als werkgever of als werknemer met een juridische vraag of met een probleem over je tewerkstelling? Dan is het aangewezen om een advocaat arbeidsrecht Antwerpen te consulteren.

 

Er zijn immers tal van wetten, regels en formaliteiten waarmee je in België rekening moet houden. De ervaring leert echter dat niet al deze regels steeds worden nageleefd.

 

Wens je een gesprek met een gespecialiseerde advocaat arbeidsrecht Antwerpen? Neem dan gerust contact op met het team arbeidsrecht van Bannister Advocaten via info@bannister.be of via het telefoonnummer 03/369.28.00.

 

Wil je meer informatie over hoe een advocaat arbeidsrecht je kan helpen? Lees dan gerust verder. Wij zetten hieronder enkele zaken op een rijtje.

Wat kan een advocaat arbeidsrecht Antwerpen voor mij betekenen?

Onder het arbeidsrecht vallen tal van zaken. In principe regelt het arbeidsrecht alle aspecten van de relatie tussen werknemers (arbeiders, bedienden, handelsvertegenwoordigers etc.) en werkgevers. 

 

Ons team arbeidsrecht heeft een sterke reputatie opgebouwd voor onder andere:

 

  • Het opstellen van arbeidsreglementen (collectief en individueel);
  • Juridische kwesties over (on)terechte ontslagen;
  • Het opstellen van arbeidsovereenkomsten;
  • Vergoedingen na arbeidsongevallen;
  • Vergoedingen na ontslag;
  • Arbeidsongevallen;
  • Loongeschillen;
  • En nog veel meer

Adviesverlening

Het oplossen van een arbeidsrechtelijke kwestie begint met juist geïnformeerd zijn. Een advocaat arbeidsrecht Antwerpen kan je bijstaan met deskundig juridisch advies voor jouw specifieke situatie. Zo weet je direct waar je aan toe bent, wat je rechten zijn en welke stappen je kunt ondernemen.

 

Opstellen van contracten en andere juridische documenten

Arbeidscontracten en arbeidsreglementen vormen de basis van de relatie tussen werknemer en werkgever. Het opstellen van juridisch correcte en duidelijke contracten kan toekomstige problemen vermijden. 

 

De ervaring leert echter dat er regelmatig foutjes of onduidelijkheden in arbeidscontracten en arbeidsreglementen sluipen, die aanleiding tot conflicten kunnen geven. Een arbeidsrecht advocaat kan je helpen met het opstellen van volledig correcte contracten en documenten zodat je steeds op beide oren kunt slapen.

Bemiddeling

Een arbeidsrechtelijk conflict oplossen, hoeft niet altijd voor de rechtbank. Tegenwoordig wordt er vaak een beroep gedaan op bemiddeling. De bemiddelaar zal de betrokken partijen uitnodigen voor een gesprek en proberen aan een oplossing te werken. Een advocaat arbeidsrecht kan in sommige gevallen de rol van bemiddelaar op zich nemen of één van de partijen bijstaan met advies.

Bijstand voor de arbeidsrechtbank

In sommige gevallen is een gerechtelijke procedure voor de rechtbank de enige oplossing. In België komen alle zaken met betrekking tot arbeidsrecht en socialezekerheidsrecht voor de arbeidsrechtbanken en arbeidshoven. 

 

Procedures voor de arbeidsrechtbank moeten voldoen aan specifieke regels en termijnen waardoor je het beste een beroep kunt doen op een advocaat met expertise en ervaring. Het team arbeidsrecht van Bannister Advocaten heeft door de jaren heen een sterke reputatie opgebouwd in het bijstaan van cliënten voor de arbeidsrechtbanken in heel België. 

 

Ben je verwikkeld in een procedure voor de arbeidsrechtbank of het arbeidshof? Contacteer vandaag nog één van onze specialisten via info@bannister.be of via het telefoonnummer 03/369.28.00.

 

Advocaat arbeidsrecht Antwerpen

Arbeidsongevallen

Een vaak voorkomend geschil binnen het arbeidsrecht zijn discussies over arbeidsongevallen. Als een werknemer het slachtoffer is geworden van een ongeval op het werk (of op weg naar het werk of omgekeerd) dient de arbeidsongevallenverzekeraar van de werkgever in principe de schade te vergoeden.

 

Regelmatig ontstaan er discussies tussen het slachtoffer en deze verzekeringsmaatschappij over de omvang van deze schadevergoeding. Soms wordt zelfs betwist dat het om een arbeidsongeval gaat. 

 

Procedures met betrekking tot arbeidsongevallen zijn complex en vergen de bijstand van een advocaat arbeidsrecht Antwerpen met ervaring.

Een advocaat arbeidsrecht voor ontslagprocedures

Ook na een ontslag ontstaat er regelmatig discussie tussen de werkgever en de werknemer. Deze discussies eindigen vaak in de rechtbank. Er geldt immers een zeer strikte wetgeving inzake ontslagen.

 

Door deze strikte regels kan een impulsief ontslag verregaande gevolgen hebben. Om als werknemer te weten of je om een geldige reden bent ontslagen en op welke vergoeding je mogelijks recht hebt, dien je het advies van een advocaat arbeidsrecht in te winnen.

 

Als werkgever is het slim om voorafgaand aan een ontslag het advies van een arbeidsrecht advocaat in te winnen. Zo voorkom je dat je achteraf in een (dure) juridische procedure terechtkomt.

Contacteer een advocaat arbeidsrecht van Bannister Advocaten

Zit je als werkgever of als werknemer met een arbeidsrechtelijke vraag of probleem? Contacteer dan gerust één van onze specialisten via info@bannister.be of via het telefoonnummer 03/369.28.00. 

 

We helpen je dan zo snel mogelijk verder.