Ben je ontslagen en ben je van mening dat dit ontslag onterecht was? Een gespecialiseerde advocaat in ontslag- en arbeidsrecht kan je bijstaan met het aanvechten van een onterecht ontslag. 

 

Onze advocaten hebben over de jaren een grondige expertise opgebouwd omtrent het aanvechten van onterechte ontslagen. Wij weten exact wat je rechten als werknemer zijn en hoe we deze optimaal kunnen verdedigen. 

 

Ook als je een werkgever bent en te maken krijgt met een werknemer, die denkt dat zijn of haar ontslag onterecht is, kunnen wij je assisteren. Op onze experts kun je voor zowel vóór, tijdens als na de ontslagprocedure rekenen. 

 

Neem nu vrijblijvend contact met ons op via de contactpagina of het telefoonnummer 03.369.28.00 en wij beantwoorden je vraag dan zo snel mogelijk. 

 

Lees hieronder verder voor meer informatie over het aanvechten van een ontslag. 

 

Mag je weten waarom je ontslagen bent?

 

Werknemers hebben het recht om te weten waarom zij ontslagen zijn. Het niet geven van een reden door een werkgever is mogelijk, wanneer er geen sprake is van ontslag om dringende redenen. 

 

Heeft de werkgever geen reden voor je ontslag vermeldt? Dan heb je de mogelijkheid om met een aangetekende brief binnen twee maanden na het ontslag naar deze concrete redenen te vragen. Wanneer de werkgever hieraan geen gehoor geeft, dan moet hij een ‘forfaitaire burgerlijke boete’ van twee weken loon betalen. 

 

Het weten waarom je ontslagen bent, is belangrijk om na te gaan of er sprake is van een kennelijk onredelijk ontslag. Indien dat het geval is, kun je aanspraak maken op een schadevergoeding van tot wel 17 weken loon. 

 

onterecht ontslag aanvechten advocaat

 

Wanneer is een ontslag onterecht?

 

Aangezien een werknemer bij een onterecht ontslag een schadevergoeding van 17 weken loon kan krijgen, is het voor zowel de werkgever als de werknemer van belang om te weten wanneer een ontslag kennelijk onredelijk is. 

In de privésector biedt de collectieve arbeidsovereenkomst nr. 109 een leidraad. De definitie van een kennelijk onredelijk ontslag wordt als volgt gedefinieerd: 

 

 • Beëindiging van het dienstverband van een medewerker met een contract voor onbepaalde duur;
 • Niet gerelateerd aan de competenties of het gedrag van de medewerker;
 • Niet voortkomend uit de operationele behoeften van het bedrijf, de instelling of de dienst;
 • Een beslissing die nooit genomen zou worden door een normale en redelijke werkgever.

 

Zoals je ziet, staan hier enkele subjectieve elementen in zoals bijvoorbeeld het laatste punt. Daarom is het zelden 100% zeker of een ontslag kennelijk onredelijk was. Een advocaat helpt je om dit te beoordelen, ongeacht of je werkgever of werknemer bent. 

Hoe kan een advocaat onterecht ontslag je helpen?

 • Juridisch advies geven: onze advocaat kan je informeren over je rechten en de beste stappen die je kunt nemen op basis van de specifieke omstandigheden van je zaak. Dit omvat het beoordelen van de geldigheid van het ontslag en of het in strijd is met de arbeidswetgeving of je arbeidsovereenkomst. Ook werkgevers kunnen we een sluitend advies verschaffen.
 • Onderhandelen met de werkgever: onze specialisten zijn ook ervaren in het onderhandelen met je werkgever over het ontslag. Naast het intrekken van het ontslag kunnen we ook onderhandelen over een mogelijke schikking zoals bijvoorbeeld een schadevergoeding. 
 • Werkgever begeleiden: ben je een werkgever, die schadevergoeding voor een onterecht ontslag wil vermijden? Wij begeleiden je graag tijdens deze procedure zodat deze correct verloopt. Ook wanneer dit ontslag wordt aangevochten voor de rechtbank helpen we je graag verder. 
 • Ondersteuning tijdens de procedure: een advocaat kan je door het hele juridische proces heen leiden. Wij kunnen helpen met het indienen van een klacht bij relevante instanties tot het navigeren door de gerechtelijke procedures zodat je rechten optimaal worden beschermd. 

Waarom kiezen voor Bannister ontslagadvocaten?

 

 • Ervaring en expertise: onze advocaten zijn gespecialiseerd in het arbeidsrecht en ontslagzaken. Door deze focus weten we exact hoe we jouw zaak optimaal kunnen aanpakken.
 • Snelle transparante communicatie: wij houden je altijd op de hoogte van de vooruitgang van je zaak en proberen je altijd een zo duidelijk mogelijke uitleg te geven over de te nemen stappen. Wanneer je op ons vertrouwt, hoef je nooit lang te wachten op een antwoord.
 • Persoonlijke aanpak: elke zaak, die wij behandelen, wordt op maat gedaan. Wij weten dat elk ontslag weer anders is en respecteren je wensen en noden. Zo zorgen we ervoor dat we een optimaal resultaat boeken waar jij tevreden over bent. 

 

Neem nu vrijblijvend contact met ons op en een advocaat onterecht ontslag helpt je dan zo snel mogelijk verder met jouw vraag of probleem!