Ben je ontslagen tijdens je ziekte of wil je een werknemer ontslaan die ziek is? Dan is het een goed idee om dit eens aan een gespecialiseerde advocaat voor te leggen. Hoewel men wel een werknemer tijdens ziekte mag ontslaan, is het niet toegestaan om deze te ontslaan omwille van die ziekte. 

 

Een gespecialiseerde advocaat arbeidsrecht van Bannister Advocaten helpt je om te bepalen of dit ontslag al dan niet terecht is en of hier sprake van een schadevergoeding kan zijn. Daarnaast verdedigen wij ook de belangen van werknemers en werkgevers voor de rechtbank of tijdens een onderhandeling of een bemiddeling.

 

Neem nu volledig vrijblijvend contact op met een advocaat ontslag wegens ziekte en wij helpen je snel met je vraag of het probleem. Je kunt ons contacteren via de contactpagina of via het telefoonnummer 03.369.28.00

 

Mag ontslag tijdens ziekte?

 

Ja, een werknemer kan tijdens ziekte worden ontslagen, maar mag echter niet ontslagen worden omwille van de ziekte, tenzij de werknemer vaak korte periodes ziek is, laattijdig verwittigt over de ziekte en buitensporig afwezig is. De bewijslast hiervoor rust bij de werkgever. 

 

Een werknemer, die een contract van onbepaalde duur heeft, mag ontslagen worden als daarvoor een geldige reden is die losstaat van de ziekte. Uiteraard is niet elke reden een geldige reden om een werknemer te ontslaan. Zo kun je iemand ontslaan omwille van zware beroepsfouten, slecht gedrag of sterk verminderde prestaties. 

 

Het is uiteraard van belang dat het ontslag en de redenen daarvoor grondig gedocumenteerd worden. Zo worden discussies vermeden en hebben beide partijen de nodige informatie. 

 

Een werkgever kan en mag bij ziekte onder bepaalde omstandigheden een controlearts sturen om de werknemer te controleren. 

 

ontslagen wegens ziekte juridisch advies

Hoe kan een advocaat helpen bij ontslagen wegens ziekte?

 

Juridisch advies en beoordeling

 

Wanneer je contact met ons opneemt dan gaan wij direct aan de slag om jouw specifieke zaak te beoordelen en te bekijken waar de juridische problemen en mogelijkheden zitten. Wij informeren je over je rechten als werknemer en je plichten als werkgever.

 

Wij stellen onze juridische adviezen helder en praktisch op. Zo kunnen ze meteen in de praktijk worden gebruikt. Wij helpen uiteraard ook graag met het verder verduidelijken en implementeren van ons advies, indien dit nodig zou zijn. 

Onderhandelen, bemiddelen en arbitrage

 

Onze gespecialiseerde advocaten weten exact hoe ze moeten onderhandelen en bemiddelen wanneer het gaat om een arbeidsgeschil zoals bijvoorbeeld de discussie rond het ontslaan wegens ziekte. Wij helpen je werknemer een gepaste compensatie te krijgen en als werknemer om dit zo sereen en juridisch correct mogelijk te laten verlopen. 

 

Indien nodig kan in plaats van een gerechtelijke procedure ook een (goedkopere en snellere) bindende arbitrage worden opgezet. Wij kunnen je vertegenwoordigen en je hierbij ondersteunen.

Vertegenwoordiging voor de rechtbank bij geschillen

Indien nodig en gewenst ondersteunen we je graag bij een gerechtelijke procedure. Wij hebben een uitgebreide ervaring met het voeren van betogen voor de rechtbank om je belangen en rechten optimaal te beschermen. Wij proberen uiteraard altijd om de kosten van de rechtsgang op de tegenpartij te verhalen. 

Waarom kiezen voor Bannister Advocaten?

Specialisatie en expertise in ontslagzaken

 

Wij hebben een groot team met een sterke specialisatie in ontslag- en arbeidsrecht. Daardoor hebben wij altijd een expert, die de nodige expertise heeft om jouw specifieke probleem zo goed mogelijk aan te pakken. Wij staan dagelijks werkgevers en werknemers bij met een divers aantal juridische zaken met betrekking tot het arbeidsrecht. Daardoor kunnen wij je bijstaan bij elk type zaak, ongeacht de dringendheid en complexiteit ervan.

Cliëntgerichte aanpak

 

Wij hebben voor elke client persoonlijke aandacht en nemen de nodige tijd om jouw situatie en belangen te begrijpen. Door deze persoonlijke aandacht onderscheiden wij ons en zorgen we voor de optimale aanpak van je zaak en een oplossing op maat. 

Transparante en proactieve werking

De arbeidsrechtadvocaten van Bannister Advocaten hebben een proactieve benadering bij het aanpakken van juridische uitdagingen. Wij anticiperen op mogelijke complicaties en werken strategisch om de best mogelijke resultaten te bereiken. 

 

Wij communiceren altijd proactief, snel en transparant over de mogelijke te ondernemen stappen en het kostenplaatje hiervan. Uiteraard proberen we altijd de kosten van de rechtsgang op de tegenpartij te verhalen. 

 

Ben je ontslagen wegens ziekte of vraag je je af of je een werknemer tijdens ziekte kunt ontslaan? Neem dan nu gratis en vrijblijvend contact op met een ontslagspecialist van Bannister Advocaten en wij geven je dan zo snel mogelijk advies.